MOSER 1400: Een klassieker wordt 60!

Moser 1400 slider

Het succesverhaal van de MOSER 1400

Er zijn klassieke producten die in de loop van de decennia weinig veranderen en waarvan de populariteit nooit afneemt. Dit gebeurt zeer zelden omdat er een combinatie van vele factoren voor nodig is, zoals een lange levensduur, de juiste technologie en een tijdloos ontwerp. Het zijn echter functionaliteit en prestaties die een product op de lange termijn echt een speciaal plekje in het hart van de klant geven. Voorbeelden van zulke klassiekers zijn de Porsche 911, de Rolex Submariner en de Ray Ban Wayfarer. Een dergelijk fenomeen bestaat ook in de kappersbranche: de MOSER 1400!
Moser 1400 images
Het werd 60 jaar geleden gelanceerd. Er zijn maar weinig tondeuses die dit niveau van internationale populariteit hebben bereikt. Het unieke succesverhaal heeft veel te danken aan de ongelooflijke innovatieve geest van MOSER. Tot op heden is het 50 miljoen keer verkocht in in totaal 68 verschillende landen. Toen het apparaat in 1962 op de markt werd gebracht, was de technologie zijn tijd ver vooruit.
Zo beschikte de MOSER 1400 over een geïntegreerde snijlengte-instelling die eenvoudig kan worden bediend met behulp van een zijdelingse verstelhendel. In die tijd was het ronduit verbazingwekkend. En deze technologie heeft tot op de dag van vandaag de tand des tijds doorstaan. Naast het efficiënte en precieze snijvermogen en de krachtige motor zijn de robuustheid en de hoogwaardige afwerking "Made in Germany" de kers op de taart van het voortdurende succesverhaal.
Uitgerust met een nauwkeurig geslepen roestvrijstalen STAR BLADE-messenset, biedt de MOSER 1400 nauwkeurige snijresultaten en imponeert hij met zijn uitstekende prestaties. Dit maakt de professionele tondeuse met netvoeding een populaire keuze voor zowel het stylen van mannen als vrouwen. Net als elke andere klassieker heeft ook deze een uitgebreide productfamilie voortgebracht. Dit omvat de MOSER 1400 Mini-precisie-contourtrimmer en de onlangs uitgebrachte MOSER 1400 FADING EDITION, die speciale fade-cutting-technieken naar een geheel nieuw niveau tilt. En nu lanceert MOSER de klassieke 1400 opnieuw als een gloednieuwe draadloze versie.

MOSER 1400 - Een apparaat dat zijn eigen persoonlijke succesverhalen schrijft

Kappers en barbers over de hele wereld schrijven hun eigen individuele succesverhalen met de MOSER 1400. "Het is buitengewoon opwindend en inspirerend om te horen dat dit apparaat zelfs het algehele levenspad van veel kappers en kappers heeft beïnvloed", zegt Heike Engel-Protzek enthousiast , WAHL GmbH Marketing Manager Onderwijs EMEA. “We weten bijvoorbeeld dat Ziad Dawabeh zijn kappersopleiding volgde in Syrië en dat hij zijn vak leerde met behulp van de MOSER 1400”, voegt Engel-Protzek toe.
Toen de politieke situatie in Syrië onstabieler werd, besloot hij het land te verlaten. Met zijn MOSER 1400 in zijn bagage bedacht hij een plan om in een ander land een nieuw leven op te bouwen. Hij beschouwde het apparaat als het belangrijkste item in de kleine bagage die hij had, omdat het de sleutel tot zijn levensonderhoud zou zijn. Uiteindelijk werd zijn droom werkelijkheid toen hij begon te werken bij Elegance Barbershop in St. Georgen, niet ver van het hoofdkantoor van het MOSER-bedrijf, waar hij zijn leven met succes weer opbouwde en zich daarbij zowel professioneel als persoonlijk bleef ontwikkelen. Zijn liefde voor zijn werk en de MOSER 1400 is echter nooit vervaagd.