academy head.jpg

MOSER Academy

Het perfecte kapsel, of het nu voor mannen of vrouwen is, vereist uiterste precisie en het juiste gereedschap. Als toonaangevende fabrikant van professionele tondeuses ondersteunt MOSER kappers door het aanbieden van veelzijdige seminars.

Er worden alleen coupes geknipt met de tondeuse en trimmer. Er komt geen schaar aan te pas. Deze seminars vinden uitsluitend plaats in samenwerking met groothandels en partners en kunnen geboekt worden als Look & Learn (1 dagdeel) of in combinatie met een Hands-on (1 hele dag). Bij interesse in een training kunt u rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende organisator.

Voor meer informatie: neem contact op via educatie@wahl.nl

Bekijk hieronder ons aanbod van de verschillende trainingen.

Trainingen

Creative Clipper Cuts & Styling

creative clipper cutsjpg.jpg
Tondeuse als stylingtool voor moderne heren- en damescoupes

Klassieke tondeuses zijn niet langer alleen een hulpmiddel voor traditionele herencoupes. Als moderne stylingtool kunnen ze worden gebruikt voor perfecte en creatieve coupes voor mannen en vrouwen. Met precieze details, getextureerd langer haar bovenop of duidelijk gegradueerde kniplijnen. Altijd eenvoudig en  veelzijdigheid in styling.

Het slicen, texturizen, blenden en shapen van dames-/herencoupes wordt naar een heel nieuw niveau getild waar creativiteit en rationaliteit elkaar ontmoeten. Of het nu gaat om lang haar, trendy korte kapsels, bobs of progressieve herencoupes, alles is mogelijk.

Doelgroep:
Van beginnend kapper tot topstylist

Inhoud:
 • Effectief omgaan met de tondeuse
 • Intensieve training van knip- en textuurtechnieken met de tondeuse
 • Moderne en creatieve coupes
 • Drie verschillende dames- en herenkapsels leren op een oefenhoofd. Bijvoorbeeld de coupes: Wavy Longhair, Messy Bob, Edgy Pixie, Boxer Crop of Modern Dandy
 • Stylingtechnieken met krultangen en stijltangen
 • Achtergrondinformatie en tips & tricks

Modern Man

Modern Man.jpg
Trendy herencoupes met gebruik van de tondeuse

Herencoupes worden langer en wilder, maar ze kunnen ook zakelijk worden gestyled. Ontdek hoe klassieke tondeuses kunnen worden gebruikt als moderne stylingtool om op creatieve wijze de nieuwste coupes voor mannen te modelleren. Met precieze details, zachte overgangen en textuur in langer bovenhaar.

Het slicen, textureren, blenden en shapen van herencoupes wordt naar een heel nieuw niveau getild waar creativiteit en rationaliteit samen komen.

Doelgroep: 
Van beginnend kapper tot topstylist

Inhoud:
 • Effectief gebruik van tondeuses en trimmers
 • Intensieve training in knip- en textuurtechnieken met tondeuses op oefenhoofd
 • Casual & business looks
 • Drie verschillende moderne kapsels voor mannen: TossBack, Textured UnderCut, Disconnected Crop
 • Stylingvariaties, achtergrondinformatie en tips & tricks
5774-head
5774-desc
5775-head
5775-desc
5776-head
5776-desc
5778-head
5778-desc
5779-head
5779-desc
9979-head
9979-desc
9981-head
9981-desc
9980-head
9980-desc
5770-head
5770-desc
5773-head
5773-desc
5771-head
5771-desc
5772-head
5772-desc

Het MOSER Artistic Team Benelux

Het MOSER Artistic Team Benelux is trots om competent en creatief te zijn. Onze trainers zijn niet alleen zeer goed geïnformeerd over de verschillende kniptechnieken. Ze laten ook creativiteit en passie zien die nodig is om succesvol te zijn. En dat is precies wat ze op een motiverende en boeiende manier overbrengen.

Zo ontwikkelen we in samenwerking met een internationaal netwerk van kappers nieuwe trends en exclusieve kniptechnieken met tondeuses.
Deelnemende kappers profiteren van de uitgebreide expertise van het Artistic Team en de schat aan ervaring die deze experts hebben.
Frank Vonkeman
Frank Vonkeman / Artistic Team BeneluxOldenzaal, Nederland
Frank Vonkeman
Frank Vonkeman / Artistic Team BeneluxOldenzaal, Nederland
Door Frank zijn jarenlange ervaring in het vak heeft hij ondertussen veel ervaring opgedaan met de tools van Wahl en MOSER.

Als allround kapper heb ik mij gesprecialiseerd in het herenvak en dan ben ik eerlijk gezegd....ook een beetje geobsedeerd door het fenomeen Barbering!
Mooie strakke fades, koele Pompadours, ik houd ervan. Als je mij dan een tondeuse in mijn handen drukt die soepel door het haar glijdt, een ruime hoeveelheid aan opties in kniplengtes biedt en constante power levert kan mijn dag neut meer stuk.

Frank is lid van het WAHL & MOSER Artistic Team Benelux sinds 2018.