Curly Crop  step by step header.jpg

ROOTS Collection 2021 celebrates 75 years of MOSER  

Look 3: Curly Crop

Curly Crop  step by step tools.jpg
Crop Cuts kunnen op veel verschillende manieren worden gedragen, b.v. Frans, Getextureerd, Crop Fade of Crop Chop. Het is echter de Curly Crop die tot de topstijlen van 2021 behoort. Dit opvallende korte kapsel is een favoriet onder mannen met persoonlijkheid. Het wordt gekenmerkt door textuur, een soort pony, geschoren zijkanten en – zoals de naam al aangeeft – krullend bovenhaar. Hier zijn verschillende lengtes mogelijk. De vele variaties van het kapsel maken het perfect voor alle haartypes. Het temt dik en krullend haar, maar daarentegen – en afhankelijk van de kniptechniek – maakt dunner, fijn haar voller door het extra volume en textuur te geven. MOSER presenteert deze stijl als onderdeel van zijn huidige "ROOTS"-collectie in samenwerking met Chris Mattick, hoofddocent van het MOSER Artistic Team. Hij koos voor een langere, meer natuurlijke versie van de stijl. Om het kapsel te creëren, werkte hij met de meest innovatieve apparaten uit het MOSER-productassortiment: de nieuwe CHROM2STYLE BLENDING EDITION, het TEXTURIZING BLADE voor het bovenste haar en de CHROMINI PRO 2 trimmer, die is uitgerust met het nieuwe U-BLADE voor ultra -kort knippen.

“Precieze contouren zijn de moeren en bouten van een kort kapsel. De nieuwe MOSER CHROMINI PRO 2 maakte meteen indruk op mij, omdat je met het U-BLADE gewoon meer kunt doen dan welke andere trimmer dan ook. Het snijdt zo precies en extreem dicht op de huid, en dat is precies wat ik nodig heb - en het is ook veel sneller en gemakkelijker om mee te werken. Tegelijkertijd is het veilig voor klanten en zacht voor de huid", zegt Chris Mattick, hoofdonderwijzer MOSER Artistic Team.Credits:
• Hair: Chris Mattick, Lead Educator MOSER Artistic Team
• Photo: MOSER / Maximilian Kamps 
• Styling: CEM Van Kay alias Cemre Xhaferi 
• Make-up: Seda Yüksel 
• Collection: MOSER Roots 75 Years

Tools:

• MOSER CHROM2STYLE BLENDING EDITION
• MOSER PREMIUM MAGNET-OPZETKAMMEN
• MOSER CHROMINI PRO2
• MOSER U-BLADE
• MOSER TEXTURIZING BLADE

Roots Collection 3  Step1.jpg
1. Maak een hoefijzervormig afdeling aan de bovenkant van het hoofd en aan de zijkanten, met een extra vierkant gedeelte vanaf de voorkant van het hoofd.
Roots Collection 3  Step2.jpg
2. Met behulp van de CHROM2STYLE BLENDING EDITION en de Clipper-over-Finger techniek  worden de zijkanten in secties gesneden die diagonaal naar achteren lopen om een gegradueerde look te creëren.
Roots Collection 3  Step3.jpg
3. Het kruingebied is verbonden met de zijkanten met behulp van de Point-Cut techniek.
Roots Collection 3  Step4.jpg
4. Het vierkante gedeelte aan de bovenkant van het hoofd wordt vervolgens gevormd met geleidelijk toenemende lagen met behulp van de Point-Cut techniek(boxshape.
Roots Collection 3  Step5.jpg
5. Open het TEXTURIZING BLADE, trek het haar aan de bovenkant van het hoofd naar het gezicht en voeg er textuur aan toe.
Roots Collection 3  Step6.jpg
6. Fade vervolgens met de CHROM2STYLE BLENDING EDITION en de MAGNETIC OPZETKAMMEN.
Roots Collection 3  Step7.jpg
7. Definieer nauwkeurig de contouren met de CHROMINI PRO 2 .
12369-head
12369-desc
12370-head
12370-desc
12371-head
12371-desc
12372-head
12372-desc
12373-head
12373-desc
12374-head
12374-desc
12367-head
12367-desc
12368-head
12368-desc