Shiny Pompadour slider.jpg

ROOTS Collection 2021 celebrates 75 years of MOSER

Look 4: Shiny Pompadour by MOSER

Shiny Pompadour tools.jpg

De pompadour is een voortdurend evoluerende look die nooit uit de mode zal raken. Het was oorspronkelijk populair in de jaren '50 en '60 onder rock'n'roll-sterren zoals Elvis Presley, maar geniet nu van een opleving met moderne mannen die deze look steeds vaker gaan dragen. Dit herenkapsel met korte zijkanten en lang bovenhaar kan op verschillende lengtes worden gedragen. De klassieke "slicked-back"-stijl is tegenwoordig echter nog steeds bijzonder populair onder mannen, vooral wanneer deze wordt gecombineerd met pommade om het haar een glorieuze glans te geven. Het MOSER Artistic Team besloot dan ook dat deze stijl absoluut in de huidige "ROOTS"-collectie moest worden opgenomen. Chris Mattick, hoofddocent van het MOSER Artistic Team, interpreteerde de look in een moderne, stijlvolle vorm en bood tegelijkertijd de mogelijkheid om deze meer casual te dragen. Hij gebruikte het nieuwste MOSER-apparaat om het kapsel te creëren: KUNO, de innovatieve krachtpatser die superprecieze coupes mogelijk maakt. Met de nieuwe, coole PREMIUM MAGNET ATTACHEMENT COMBS en beide meegeleverde snijmessen kon hij in een oogwenk de perfecte basis creëren voor overgangen in de zijgebieden en baard. Daarnaast werd ook de CHROMINI PRO 2 met een nieuw, ultra-close U-BLADE gebruikt, samen met de MOBILE SHAVER en de VENTUS PRO haardroger.

“De KUNO is een klasse apart. De precisie en prestaties zijn gewoonweg uitstekend. Dit apparaat is een onstuitbare krachtpatser, ligt perfect in de hand en is zo gemakkelijk te gebruiken!” Chris Mattick, hoofddocent van het MOSER Artistic 

Credits:
• Hair: Chris Mattick, Lead Educator MOSER Artistic Team @chrismattickhair
• Photos: MOSER / Maximilian Kamps @maximiliankamps
• Styling: CEM Van Kay alias Cemre Xhaferi @cemvankay
• Make-up: Seda Yüksel @sedajanemakeupartist
• Collection: MOSER Roots 75 Years

Geräte:
• MOSER KUNO met BLENDING BLADE en MAGIC BLADE
• MOSER PREMIUM MAGNET-OPZETKAMMEN
• MOSER CHROMINI PRO2
• MOSER U-BLADE
• MOSER MOBILE SHAVER
• MOSER VENTUS PRO Haardroger

Shiny Pompadour step1.jpg
1.Maak een hoefijzervormige afdeling op de bovenkant van het hoofd en scheid vervolgens het haar aan de voorkant van het hoofd van de achterkant van het hoofd op oorhoogte.
Shiny Pompadour step2.jpg
2.
Maak met behulp van de MOSER  KUNO en BLENDING BLADE en de Clipper-over-Comb techniek snijlijnen die diagonaal naar achteren lopen (ongeveer 1 cm lengte).
Shiny Pompadour step3.jpg
3.
Föhn het bovenste haar in een tussenstap naar boven met de MOSER VENTUS PRO.
Shiny Pompadour step4.jpg
4. Open het standaard MAGIC BLADE-snijmes en blend de achterkant van het hoofd met de zijkanten en nek met behulp van de Clipper over Finger techniek.
Shiny Pompadour step5.jpg
5. Gebruik het BLENDING BLADE en de Point-Cut techniek om geleidelijk toenemende lagen naar voren te creëren. Gebruik vervolgens het open snijmes om de bovenkant van het hoofd met de zijkanten te blenden.
Shiny Pompadour step6.jpg
6. Definieer contouren met de CHROMINI PRO 2.
Shiny Pompadour step7.1.jpg
7. Fade het slaapgebied met behulp van de KUNO en de MAGNETIC PREMIUM ATTACHMENT COMBS. Om af te werken, style met glanspommade en breng indien nodig haarlak aan voor fixatie.
Shiny Pompadour step8.jpg
Baard:
8. Definieer de baardcontouren in de oorgebieden met de KUNO en het open standaard MAGIC BLADE-snijmes. Sluit daarna het snijmes en werk in de richting van de kin met behulp van de MAGNETIC PREMIUM ATTACHMENT COMBS (1,5 mm en 3 mm).
9. Definieer alle contouren duidelijk met de CHROMINI PRO 2.
10. Maak de nek schoon en verwijder eventueel overgebleven  haar met het MOBILE SHAVER.
13349-head
13349-desc
13350-head
13350-desc
13351-head
13351-desc
13352-head
13352-desc
13353-head
13353-desc