Decades Show

Een overzicht van de show van het jaar!

Een eerbetoon aan knippen door de jaren heen en een blik in de toekomst.

The Decades Show staat nu in de boeken. Het heeft veel en hard werk gekost en we zijn erg trots op het resultaat dat op beide beursdagen te zien was op het grote showpodium van TOPHAIR in Düsseldorf.
Als multibrand-bedrijf hebben we onze twee productwerelden gecombineerd tot één show. Wat aanvankelijk leek op een grote evenwichtsoefening tussen twee merkwerelden, ontwikkelde zich tot een ingenieuze voorstelling die de traditionele en toekomstgerichte facetten van Wahl en MOSER niet beter had kunnen presenteren.

100 jaar Wahl - wat een statement! 100 jaar ervaring, 100 jaar traditie, 100 jaar onbetwiste expertise. Dit moest natuurlijk allemaal goed gevierd worden op een groot podium. In wezen werden de toeschouwers meegenomen op een reis door de tijd, beginnend met de Golden 20s en de legendarische Gatsby-stijl, gevolgd door de militaire flat top uit de jaren 40, de pompadour uit de jaren 50 en de disco-fever uit de jaren 70 - allemaal op weg naar vandaag in de huidige "MOSER goes Urban Collectie.

Op het podium toonden Wahl-persoonlijkheden Joth Davies (VK), Gio the Newkid (Nederland), Daniel Gallego (Spanje) en Fresh Prince the Barber (Düsseldorf) op indrukwekkende wijze het historische deel van de Decades Styles. Elk detail moest precies kloppen: de kleding en de accessoires - en zelfs de acteurs op het podium - zagen eruit alsof ze rechtstreeks uit het betreffende decennium kwamen. Wie had gedacht dat kappers op het podium zo konden entertainen? En toen Fresh Prince the Barber met zijn afro-achtige model als een danser uit het disco-tijdperk op het podium verscheen, was het publiek niet te stoppen. Bovendien werd elk 'decennium' vergezeld door dansers die typische dansstijlen uit de respectievelijke tijdperken lieten zien. De show rockte van begin tot eind - 45 minuten puur entertainment en geen minuut verveling !!!

De boodschap was simpel: haar-, beauty- en modetrends zijn altijd cyclisch geweest. Tegenwoordig zijn we in de kappersbranche getuige van de heropleving van klassieke kapsels die steeds opnieuw worden geïnterpreteerd en er opnieuw veel vraag naar is.
decades winnie afro danny.jpg
Fresh Prince the Barber on the stage
TopHair  1015 von 1480 .jpg
Vervolgens presenteerde de in Düsseldorf gevestigde topkapper Fresh Prince the Barber een indrukwekkende afro-stijl uit de jaren zeventig. Toen het model en de kunstenaar het podium betraden, heerste er een feeststemming op de catwalk.
De uitvoering van Fresh Prince the Barber bleek de prachtige finale van het historische deel van de Wahl-show. Toen alle modellen vervolgens over de catwalk liepen om de show te beëindigen, kon het publiek opnieuw de modellen van alle tijdperken bekijken.
Sommige toeschouwers waren bijna klaar om te vertrekken na de show. De lichten gingen uit en het daverende applaus verdween langzaam. Plots verschenen er dansers op het podium. Een epische sfeer verspreid over de zaal - als een knuffel voor alle toehoorders. Plots bevond het publiek zich in een andere wereld. Modern, stedelijk, een cool minimalistisch chill-out geluid kwam uit de luidsprekers. Toen vulde het geluid van een tondeuse de hal, ingebed in een speciaal geproduceerd nummer. Op de grote showmuur verschenen prachtige impressies van hedendaagse metropolen, nieuwe technologieën, moderne mannen en vrouwen met aantrekkelijke kapsels. De dansers draaiden ook de schakelaar om en voerden een eigentijdse dans uit die op de een of andere manier het publiek boeide.

Dit moment had voor altijd kunnen duren, maar volgens het script was het gewoon bedoeld om de weg te banen voor het moderne deel van het MOSER Artistic Team. Enes Dogan, Chris Mattick en Daniel Gallego betraden het podium en presenteerden innovatieve kapsels die uitsluitend waren gemaakt met MOSER-apparaten.

"In mijn salon wil ik individualiteit verkopen - wat voor zin zou het hebben om mijn klanten te overtuigen om de nieuwste trends te proberen,  als ze weten dat ze niet gelukkig zouden worden?" zei Enes Dogan op het podium en het publiek gaf hem een goedkeurend applaus. Individualiteit en de persoonlijkheid van zijn klanten tellen voor hem.

Hoofdopleider Chris Mattick moedigde het publiek aan om iets nieuws te proberen:
“Kappers zitten behoorlijk vast in hun routine, dus zelfs een kleine verandering zoals het wisselen van een schaar naar een tondeuse kan een geheel nieuwe vorm van creativiteit inspireren. Daarnaast is het mogelijk om klanten een nieuwe ervaring te bieden door het werken met een tondeuse in plaats van een schaar. ”
Na het wisselen van de modellen en de daaropvolgende styling volgde een gezamenlijke verschijning op de catwalk met alle acteurs en modellen van de Decades show.


TopHair  953 von 1480 .jpg
TopHair  647 von 1480 .jpg
TopHair  1154 von 1480 .jpg

Deelnemers

chris mattick moser wahl artistic team.jpg
Chris Mattick
Hair
enes dogan moser artistitc team.jpg
Enes Dogan
Hair
winnario.jpg
Fresh Prince the Barber
Hair
dani.jpg
Daniel Gallego
Hair
joth davies.jpg
Joth Davies
Hair
gio.jpg
Gio the new kid
Hair
cem van kay.jpg
Cem van Kay
Styling
seda jane.jpg
Seda Yüksel
Make-Up
ceren kaya.jpg
Ceren Kaya
Make-Up
marc bremer.jpg
Marc Bremer
Foto / Video
alix meier waetjen moser.jpg
Alix Meier-Wätjen
Model Coaching & Koordination
edith.jpg
Edith Buttingsrud Pedersen
Artistic Director & Choreographer