KUNO wint de iF Design Award 2022

Kuno slider.jpg
Met zijn krachtige KUNO tondeuse heeft MOSER nieuwe normen gesteld in de internationale kappersbranche. Nu heeft MOSER de vruchten geplukt voor de ontwikkeling van zijn innovatieve, krachtige apparaat door de iF Design Award 2022 te verdienen! Een uitstekend productontwerp is erkent en toegekend door het iF Industrie Forum Design e.V., jaarlijks sinds 1954.
De KUNO onderscheidde zich van de concurrentie met zijn overtreffende trap van innovatie en geraffineerde functionaliteit. In deze categorieën presteerde de professionele tondeuse op bovengemiddeld niveau! De KUNO combineert topprecisie en perfecte ergonomie met krachtige prestaties. Dit is de reden waarom de KUNO één van de lichtste, meest compacte en krachtigste tondeuses is die momenteel op de internationale markt verkrijgbaar is.De KUNO is standaard voorzien van twee snijmessen waaronder het MAGIC BLADE (Standard Blade) voor het verwijderen van bulk haar (massa), Clipper-over-Comb techniek of werken met nat en droog haar, kortom een allrounder voor alle kniptechnieken. Daarnaast is het innovatieve BLENDING BLADE snijmes toegevoegd als extra accessoire. Deze zorgt er voor nauwkeurig en gedetailleerd te kunnen knippen. Dankzij de speciale, golvende snijtanden en extreem korte snijlengte, kunnen ook de overgangen van allerlei soorten kapsels transformeren in ware meesterwerken. De KUNO maakt ook indruk met een veelvoud aan functies en een premium design. De ultralichte tondeuse is niet groter dan een standaard trimmer en ligt comfortabel in de hand en maakt het werken voor de gewrichten gemakkelijk. De zachte onderkant van de behuizing heeft niet alleen een stijlvolle lederlook en extra grip, maar heeft ook metaalkleurige accenten die het een echte blikvanger maken in elke salon. Dankzij het kleurenschema en het minimalistische ontwerp past de KUNO perfect in zowel barbershops als salons. Het apparaat werd eind 2021 gelanceerd ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van MOSER. Het is een eerbetoon aan de oprichter van het bedrijf Kuno Moser.
DSC09605.jpg
“Het concept creëren van de kleinste, lichtste, meest duurzame en tegelijkertijd krachtigste MOSER-tondeuse tot nu toe was een zeer ambitieus doel voor ons. Met de KUNO hebben we geprofiteerd van de modernste technologie om de afmetingen van de technische componenten naar een geheel nieuw niveau te brengen, waarbij we de ergonomische kwaliteiten in het proces maximaliseren. Het was belangrijk voor ons team om vanaf het begin kappers en barbers bij het ontwikkelingsproces te betrekken, zodat de KUNO zo vlekkeloos mogelijk ontworpen kon worden."

Sven Lambrecht, Lid van het MOSER productonwikkelingsteam
De glamoureuze ceremonie ter ere van de ontvanger van de iF Design Award 2022 vond plaats op 16 mei in Friedrichstadt-Palast theater in Berlijn, en werd bijgewoond door vertegenwoordigers van prestigieuze fabrikanten, waaronder Apple, Google en Samsung. Ongeveer 1500 gasten uit 36 verschillende landen woonden de prijsuitreiking bij. Het evenement werd gezamenlijk georganiseerd door Uwe Cremering (iF CEO) en TV presentatrice Katrin Müller-Hohenstein.