Moser Website slider.jpg

Business Cut by MOSER

Over de Business Cut:

materiel.jpg
Mannen zijn nog nooit zo modebewust geweest. Of het nu op het werk is of in hun vrije tijd - hun kapsel moet ook flexibeler zijn dan ooit tevoren. De Business Cut , die ooit als een nogal saaie en conservatieve look werd beschouwd, beleeft een heropleving. Geïnspireerd door de urban mannelijke levensstijl, presenteert MOSER, samen met de ervaren herenstylist Mariana Ulrich, deze klassieker als een moderne zakelijke coupe. Het bovenste haar is langer en perfect gestructureerd als het, afhankelijk van de situatie, naar achteren gestyled moet worden voor een elegante look op het werk, of met meer beweging in het haar als een stijl met meer attitude thuis voor een coole look na werktijd. Maar het elegante component van de Business Cut moest behouden blijven. Het wordt gecreëerd door precieze contouren en haarlijnen in de nek en aan de zijkanten. Precisie is het toverwoord. Dat maakte de keuze van Marina Ulrich voor de perfecte tool voor dit veeleisende kapsel heel eenvoudig: de innovatieve CHROM2STYLE Blending Edition van Moser. Deze hoogwaardige tondeuse biedt niet alleen een geweldig en fijn knipgevoel, maar garandeert ook uiterst precieze knipresultaten en perfect geblende overgangen. De MOSER T-CUT biedt de exacte details. Met zijn extra brede T-Blade zorgt hij voor strakke contouren en een verzorgd uiterlijk.


Credits:

• Hair: Marina Ulrich
• Photos: MOSER
• Model: Manuel Geitner 

Tools:

• MOSER Chrom2Style Blending edition
• MOSER T-Cut
• MOSER Blending Blade
Business Cut Step1.png
1. Deel een geleidingslijn in een U-vorm op de bovenkant van het hoofd af.

Business Cut Step2.jpg
2. Knip gelijkmatig langs de gidslijn met behulp van de Clipper-over-Comb techniek en de CHROM2STYLE Blending Edition.

Business Cut Step3.jpg
3. Gebruik de magnetische opzetkam (4,5 mm) om het haar rond de nek naar de achterkant van het hoofd te knippen.
Business Cut Step4.jpg
4. Definieer nauwkeurig de contouren rond het oor / nekgebied met de T-CUT.

Business Cut Step5.jpg
5. Verwijder de magnetische opzetkam en stel het Blending Blade in op 2,0 mm.
Business Cut Step6.jpg
6. Gebruik de CHROM2STYLE Blending Edition met het snijmes open  (2,0 mm), knip ongeveer 2-3 cm van het haar in een gelijkmatige, U-vormige lijn die rond het hoofd loopt, beginnend bij de wortels en naar de bovenkant van het hoofd toe (slaap hoogte).
Business Cut Step7a.jpg
7. Blend de overgang van deze lijn met een open / gesloten messenset totdat deze helemaal "schoon" overloopt.
Business Cut Step8.jpg
8. Bepaal de gidslengte aan de bovenkant van het hoofd en werk deze horizontaal uit, één sectie per keer, met behulp van de Point- Cut- techniek.

Business Cut Step9.jpg
9. Maak strakke baardcontouren met de Moser T-CUT.

10731-head
10731-desc
10732-head
10732-desc