Textured & Fringe Bob

cover bob.png

MOSER presenteert: Textured Bob & Fringe Bob

Of het nu gaat om de klassieke stijl of de langere coupe vrouwen houden tegenwoordig van dit kapsel: we hebben het over de bob! Geen enkele chique outfit is compleet zonder dit kapsel, daarom laten beroemdheden, influencers en fashionista's hun lange manen kortwieken om hun haar letterlijk meer veerkracht te geven. Wie had gedacht dat deze klassieke look zo'n rentree zou maken. Plots horen we termen als ‘insta-bob’ in de salons, allemaal geïnspireerd op deze look die momenteel overal op sociale media te vinden is. Dus wat is het grote geheim achter dit nieuwe, stedelijk ogende bobkapsel? Geen twijfel mogelijk: het is de textuur.

Deze coole, innovatieve look wordt uitsluitend gecreëerd door de haarlengtes goed te textureren en te definiëren. Trendstylisten in New York, Australië en Londen melden daarom dat haartextuur steeds populairder wordt in hun salons en nu verantwoordelijk is voor bijna 75% van de haarstylingstechnieken die ze uitvoeren. Met traditionele scharen kan dit een langdurig proces worden. Dus waarom de zaken ingewikkelder maken als het gemakkelijker en sneller kan om een natuurlijkere uitstraling te krijgen? Dat is precies wat het innovatieve All-in-One Blade van Moser doet. Topstylisten op fotoshoots en backstage tijdens internationale modeweken hebben het All-in-One Blade al ontdekt en zweren bij de fantastische textuurresultaten die snel met deze gadget worden opgeroepen.

Stylisten zoals Moser Artistic Team-lid Enes Dogan: “Ik werk elke dag met de All-in-One Blade. Het pept zelfs het zwaarste, saaiste haar op en de textuur is gewoon fantastisch. Ik kan verschillende technieken gebruiken met dit speciale mes, waaronder slicen, textureren en pointcutten. Door de verschillende kniptechnieken te combineren, ontstaat een uitzonderlijk natuurlijk ogende haartextuur. ”

Met het oog hierop presenteert Moser een fashion spread voor haarstylingprofessionals met twee getextureerde looks met stapsgewijze handleidingen: de 'getextureerde bob' en de 'franje-bob'. Beide kapsels zijn gemaakt voor Moser door Enes Dogan en worden gekenmerkt door een subliem zachte structuur en geven het haar een heerlijk natuurlijke, maar toch stedelijke look in combinatie me een nonchalante styling of milde volume-afwerking. Het bijzondere: beide kapsels worden exclusief gestyled met een tondeuse. Textuur en structuur met perfecte lengte worden bereikt met het All-in-One mes, dat kan worden gebruikt op verschillende instellingen, waaronder point-, slice- en textuurmodus

 MG 3016.jpg
 MG 3522 Bearbeitet.jpg

Over de coupe

bout the vut small.png
De page coupe, die al in het oude Egypte werd gedragen door zowel vrouwen als mannen, wordt tegenwoordig gezien als een voorloper van de bob. Dit kapsel wordt gekenmerkt door kinlengte haar en een rechte pony. In de jaren twintig werd de bob beroemd gemaakt door actrice Louise Brooks. In tegenstelling tot in het oude Egypte werd het haar  korter geknipt - tot de lengte van de oorlel. In de jaren twintig werd de bob gezien als een symbool van emancipatie en leidde het tot een positieve verandering in de manier waarop vrouwen toen overwegend werden bekeken.

De moderne bob zoals we die nu kennen, is gemaakt in de jaren vijftig en zestig. Het haar was langer en kwam tot aan de kaak. Toen Vidal Sassoon in 1963 de klassieke bob uitvond, bereikte het kapsel zijn definitieve doorbraak. De eerste drager van Sassoon's bob was opnieuw een actrice: Nancy Kwan. De foto's van Kwan werden over de hele wereld bekeken en veroorzaakten een letterlijke hype.

Bron: Wikipedia
Gallery
3727-head
3727-desc
3722-head
3722-desc
3726-head
3726-desc
3723-head
3723-desc
3728-head
3728-desc
3724-head
3724-desc
3729-head
3729-desc
3725-head
3725-desc